شوید کوهی چیست؟
شوید کوهی چیست؟ شاید بیش از 70 درصد افراد جامعه با این گیاه دارویی آشنایی نداشته باشند و یا آن را با نامهای محلی دیگر بشناسند. شوید کوهی یکی از سبزی های بهاره می باشد که در ارتفاعات زاگرس رشد یافته و از لحاظ ظاهر شبیه شوید بوده ولی از لحاظ عطر و طعم با نمونه شوید موجود در بازار کاملا متفاوت است. شوید شهری عطر و بوی چندانی ندارد ولی نمونه شوید کوهی عطری بسیار مطبوع دارد که بعد از خشک کردن نیز این عطرو بو حفظ شده و مورد پسند همه ذائقه ها می باشد.
شوید کوهی یا فراله
نام دیگر شوید کوهی فراله است، این گیاه دارویی به صورت محلی برای مزه دار کردن ماست یا دوغ بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، همچنین از شوید کوهی برای شوید پلو نیز استفاده می شود که طعمی بسیار مطبوع داشته و با نمونه شوید شهری کاملا متفاوت است. شوید کوهی به عنوان دمنوش نیز مصرف می شود که برای چربی و فشار و قند خون بسیار مفید است همچنین از شوید کوهی برای درمان کمر درد نیز استفاده می شود. ما می توانیم با استفاده از این داروهای طبیعی بسیاری از ناراحتی ها و بیماری های بدن را درمان کنیم و یا حتی با مصرف مداوم این محصولات طبیعی بیماری را از خودمان دور کنیم. فرهنگ سازی نادرست باعث شده است تا با کمترین مشکلی به پزشک مراجعه کرده و یا خودسرانه به مصرف انواع داروهای شیمیایی بپردازیم. در صورتی که می توان داروهای طبیعی را در لیست مواد غذایی خانوار قرار داد و با آگاهی از خواص این داروهای طبیعی، در حد متعادل از گیاهان دارویی مختلف استفاده کنیم و با این منابع معجزه آسای طبیعی سلامت خود را حفظ کرده و با تقویت سیستم ایمنی بدن بر هر نوع بیماری غلبه کرد.
مصرف بیش از حد دارو
در مجله ی پیام یونسکو مقاله ای با عنوان «مصرف بیش از حد دارو» آمده و در آن قید شده است که تنها بخش کوچکی از فرآوردهای موجود کافی است تا نیازهای ما را برآورده سازد. سالیانه 200 میلیارد دلار دارو به بازارهای جهان عرضه می شود. این به آن معنی است که هر نفر سالیانه 50 دلار صرف دارو می کند. کمتر از یک چهارم این مبلغ تمام نیازهای ضروری را کفاف می دهد. بقیه ی این مقدار یا صرف کوشش در راه معالجه ی نشانه های بیماری می شود (درمان علامتی)، یا برای تقویت بنیه های سالم به مصرف می رسد (چیزی که هیچ دارویی توانایی انجام آن را ندارد) و یا برای ارضای تمایل به مصرف دارویی به کار می رود که مصرف مکرر آن دارو در گذشته ایجاد کرده است. بین 250 تا 1500 ماده ی دارویی، غیر ضروری تشخیص داده شده اند. این داروها مواد جدیدی هستند که گران تر و سودآورترند و یا داروهایی هستند برای بیماری های خیالی که بخش های تبلیغاتی کارخانه ها تراشیده اند.
اهالی جنوب استان فارس به این گیاه، مِل میگویند
در منطقه بلوچستان به آن گواتک می گویند