آیا گیاهان دارویی جایگزین مناسبی برای داروهای شیمیایی هستند ؟
آیا گیاهان دارویی جایگزین مناسبی برای داروهای شیمیایی هستند؟
داروهای شیمیایی همیشه مخالفان و البته موافقان خود را دارد که البته گیاهان دارویی نیز به همین صورت می باشد و به صورت کلی نمی توان گفت که کدامیک می توانند در بهبود بیمار مؤثرتر عمل کنند. همانطور که تحقیقات نشان داده است داروهای شیمیایی دارای عوارض جانبی زیادی هستند گرچه شاید فرد مصرف کننده در کوتاه مدت نتواند متوجه اینگونه مشکلات شود ولی در دراز مدت باعث ایجاد نارسایی هایی در بدن خواهد شد. با وجود این مطالب بازهم نمی توان از مصرف داروهای شیمیایی جلوگیری و بیماری را به صورت سنتی درمان کرد.
طب سنتی و طب نوین
ناکارآمدی طب سنتی در درمان بیماری های حاد باعث شده است تا افراد کمتر به سمت داروهای طبیعی روی آورند و به طور علمی نیز نمی توان همه بیماری ها را با استفاده از گیاهان دارویی مختلف و به روش طب سنتی درمان کرد. راه حلی که می توان در این زمینه ارائه کرد تا برای بیمار مفید باشد درمان بیماری های جزئی با گیاهان دارویی و استفاده از طب نوین برای بیماری های حاد است که بیشتر مشکلات امروزی بشریت نتیجه زندگی مدرن امروزی می باشد که باعث بروز بسیاری از بیماری های حاد مانند سرطان و مشکلات قلبی شده است. بیشتر ما انسانها مواد مضر و مفیدی که در اطراف ما وجود دارند را می شناسیم و می دانیم چطور باید از سلامت خود محافظت کنیم، مثلا همه ما می دانیم که باید از غذاهای طبیعی و ارگانیک برای تغذیه استفاده کنیم و مواد کنسرو شده و فسفود را از برنامه غذایی خود حذف کنیم ولی اینکار را نمی کنیم چون با زندگی امروزی نه حال آشپزی را داشته و نه می توانیم از غذاهای خوشمزه بیرون دست بکشیم. داروهای شیمیایی نیز از همین دست مواد هستند که می توانند برای بدن مضر باشند و تجارت پرسود دارو نیز پزشکان را به تجویز هر چه بیشتر این داروهای شیمیایی تشویق می کند. گرچه یک سری از این پزشکان در مورد مضرات داروهای شیمیایی نظراتی را به اثبات رسانده اند ولی در کل نتوانسته است این عمل به نفع بیمار تمام شود و همچنان تجویز بیش از حد دارو در سیستم پزشکی وجود دارد.
مضرات داروهای شیمیایی
فرض می کنیم عموم پزشکان جهان به اندازه کافی فرصت داشته باشند و با علاقمندی کامل، همه کتاب هایی را که درباره زیان ها و خطرات داروها تألیف شده است مطالعه نمایند و معلومات شان را در این باره به اندازه محققان و استادان متخصص علوم پزشکی باشد، ولی باز هم نتوانسته اند جز انتقادهای مرتب و مکرر از آثار سوء داروها و خطرات و ذکر آمار تلفات ناشی از آنها، سودی برای مصرف کنندگان این داروهای شیمیایی داشته باشند. منظور از آثار سوء داروها و خطرات و ذکر آمار تلفات ناشی از آنها که مکرر در کتاب ها و مقالات مورد بحث قرار گرفته مواردی است از استفاده صحیح که با تشخیص درست پزشک استعمال شده باشد والا خطرات و عوارض که از مصرف نابجای دارو حاصل می شود اساسا قابل بحث نیست. طبق نظر استادان متخصص علوم پزشکی، اختلالات و عوارض و بیماری های تازه که به علت استعمال داروهای جدید به وجود آمده است، بر اثر استعمال بجا و به موقع و با تشخیص صحیح و دقیق و به مقدار مجاز مندرج در کتاب ها بروز کرده و اهمیت مساله هم در همین جا است، زیرا این ماجرا بزرگترین نشانه خطرات داروها و درمان های جدید بشمار می آید که باید در صدد اصلاح آن برآیند. برای اینکه مطلب کاملا روشن شود و هیچ گونه ابهامی باقی نماند به ذکر یک نمونه از داروهای بی اندازه رایج کنونی می پردازیم و مهم ترین خطر مسلم آن را، ولو اینکه با نهایت دقت توسط استادان و شخصیت های بزرگ پزشکی تجویز شود، ذکر می کنیم و آن داروهای ضد انعقاد (ضد ویتامین K) و از عوارض خطرناک آن انواع خونریزی ها و خطرناک ترین آن خونریزی مغز منجر به فوت است. این خونریزی چیزی نیست که بتوان مانع بروز آن شد، زیرا لازمه عمل این داروها خونریزی است منتها با درجات مختلف است.