گیاهان دارویی اصفهان شامل انواع گونه های مفید و کمیاب چون کرفس کوهی، تره کوهی، موسیر، شنگ، کال، زرین گیاه و … می باشد که بعضی از این گونه ها به صورت تخصصی در گلخانه ها و کشت زارها پرورش یافته و در بازارهای داخلی و خارجی عرضه می شود. تنوع گونه های گیاهی اصفهان به دلیل اقلیم مناسب این منطقه بسیار بالاست و بیشتر گیاهان دارویی که از این استان و شهرهای اطراف آن در بازارها عرضه می شود از نوع کوهی و خودرو می باشد که از لحاظ ارزش دارویی با نمونه های پرورش یافته دارای تفاوت های فاحشی است و نوع وحشی گونه های گیاهی به صورت طبیعی دارای بیشترین مواد موثره مفید است که در داروسازی مورد استفاده قرار می گیرد ولی به دلیل نابودی بسیاری از این گیاهان دارویی خودرو اقدام به کاشت این گونه های گیاهی کرده است. اصفهان ظرفیت خوبی از نظر منابع طبیعی و سرمایه انسانی برای احیای طب سنتی دارد که در سالهای اخیر توانسته است با پژوهش در مورد کاشت و بررسی خصوصیات اکولوژیکی انواع گیاهان دارویی متناسب با آب و هوای اصفهان، با انتخاب رویشگاه مناسب و بررسی موارد مربوط به عوامل اقلیمی، خاک، پوشش گیاهی و همچنین میزان اسانس گیاه، انواع گیاهان دارویی با بالاترین مواد موثره را به صورت علمی و تخصصی در کشتزارهای مختلف پرورش دهد. با توجه به تحقیق و پژوهش هایی که در زمینه انواع گیاهان دارویی اصفهان و شهرستان های اطراف آن صورت گرفته است عمده ترین گونه های گیاه دارویی مراتع استان اصفهان را انواع کتیرا، برگ کرفس کوهی، آنغوزه، موسیر، آویشن، زیره سیاه، تره کوهی و سماق بر می شمارد که همه ساله از اوایل اردیبهشت تا اواخر مهر در شهرستان های فریدن، فریدونشهر، خوانسار، سمیرم، خور و بیابانک و اصفهان برداشت می شود و بعد از فرآوری و خشک کردن به صورت بسته بندی و یا فله ای به نقاط مختلف ایران ارسال می شود.