آیا با آویشن کاکوتی آشنایی دارید و از خواص درمانی این گیاه دارویی آگاه هستید؟ شاید زرین گیاه برای همه افراد شناخته شده نبوده و یا با نام های دیگر در نقاط مختلف کشور معروف است. از دیگر نام های زرین گیاه، زرابی، قوچ اوتی، بادرنجبویه دنایی و یا زرنگیا می باشد.
زرین گیاه کوهی
آویشن کوهی شیرازی از نمونه گیاهان دارویی نادر و کمیاب کشور است که فقط در ایران این گونه گیاهی یافت شده و به دلیل برداشت های نادرست و خشکسالی های اخیر در حال انقراض و نابودی می باشد. برای حفاظت از این منابع طبیعی ارزشمند و همچنین تأمین نیاز دارویی در حال حاضر زرین گیاه به صورت نمونه گلخانه ای تولید و عرضه می شود.
زرین گیاه از خواص درمانی بی شماری برخوردار بوده که هر دو نمونه زرین گیاه کوهی و گلخانه ای دارای مصارف درمانی هستند و به صورت دمنوش برای درمان بیماری های مختلف چون، مشکلات مفصلی، سردرد، میگرن، ام اس و همچنین ضد التهاب و ضد درد نیز می باشد که می تواند به جای مسکن های شیمیایی مورد استفاده درمانی قرار گیرد.
با مطالعه اثرات جانبی داروهای شیمیایی بیشتر ترغیب می شویم تا داروهای گیاهی را جایگزین داروهای شیمیایی کنیم. تحقیقات انجام شده روی داروهای مسکن که در هر خانه ای وجود دارد و به وفور مورد استفاده قرار می گیرد، نشان از عوارض و خطراتی دارد که می تواند به راحتی فرد را با خطر مرگ روبرو کند.
نتایج استفاده از داروهای شیمیایی
هر چه از زمان ورود طب مدرن می گذرد، یکی از نتایج بسیار گرانبهای تجربیات بی اندازه زیاد درباره درمان بیماری ها این است که نسبت به کلیه داروها رفته رفته بدبین شویم. در دورانی که همه گونه داروهای قوی و مؤثر برای درمان بیماری ها ساخته شده است ولی میبینیم که نه تنها درمانی صورت نگرفته است بلکه اوضاع بدتر شده و بیماری های جدیدی در اثر مصرف داروهای شیمیایی بوجود آمده است پس به خویشتن باید حق دهیم که نسبت به این داروها بدبین باشیم.
نتایج استفاده از داروهای شیمیایی نشان می دهد مصرف این داروها باعث شده تا بدن از سموم داروها اشباع گردیده و اعضای خنثی کننده و دفع سازنده سموم، به ویژه کبد و کلیه نتوانند نقش خود را به درستی ایجاد کرده و این امر باعث وخیم شدن وضع بیمار می شود. به گزارش «فریبل» سرپرست امور دارو در سازمان بهداشت جهانی در باب مرگ و میر بیماران بر اثر داروهای متعدد و متنوع، معلول همین اشباع شدن بدن بیماران از سموم دارویی بوده است، زیرا به نوشته او تمام داروهایی که سبب مرگ این بیماران شده بود، از زمره داروهای متداول و معمولی به شمار می رفت، نه داروهای خطرناک.
برای مرگ این بیماران، جز اشباع شدن بدن از سموم دارویی و بی کفایتی کبد و کلیه در خنثی کردن و دفع سموم از بدن، هیچ دلیل دیگری نمی توان اقامه کرد. اما چون به تأثیر سودمند و درمان بخش داروها اعتقاد و ایمان عجیب و غریب دارند در مخیله هیچ یک از آنان خطور نمی کند که باید گاه به گاه داروها را به یک سو نهاد و جایگزینی برای آنها یافت تا با تجویز داروهای متنوع و متعدد دیگر به منطور برطرف کردن آن اختلالات وخیم، بر وخامت اوضاع نیفزاد و مرگ بیماران را سبب نشود.