گیاهان دارویی یا شمیایی، کدامیک؟
اگر بخواهیم به صورت علمی به مقوله گیاهان دارویی و شیمیایی بپردازیم خواهیم دید که هر کدام معایب و مزایای خود را دارا می باشند ولی اگر به صورت دقیق تر بنگریم داروهای شیمیایی عوارضی برای بدن دارند که تا سالها بعد از مصرف دارو قابل تشخیص و شناسایی نیستند، در صورتی که گیاهان دارویی هیچ گونه عوارضی برای فرد مصرف کننده ندارند، البته طریقه و میزان مصرف باید رعایت شود و با وجود اینکه این منابع کاملا ارگانیک و طبیعی هستند اگر بیش از حد نیاز بدن مورد استفاده قرار گیرد مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد ولی صدمه ای که به فرد مصرف کننده خواهد زد قابل مقایسه با داروهای شیمیایی نیست.
وفور و شدت عوارض نامطلوب که بر اثر مصرف داروها در بیماران بروز می کند، با افزایش تعداد داروهای رایج، بیشتر می شود و مدت بیست سال است که در اثر همین امر بیماری هایی تازه به وجود آمده است که باید مورد توجه دقیق کلیه پزشکان و داروسازان و سازندگان داروها و مقامات وزارت بهداری و مسئولان بهداشت کشورها قرار گیرد. نکته ای که باید مورد توجه پزشکان قرار گیرد این است که کشف آثار نامطلوب داروها، در اکثر موارد بسیار مشکل است به طوری که نه تنها از عهده پزشکان برنمی آید بلکه حتی از استادان بزرگ پزشکی نیز پنهان می ماند و در بیمارستان های دانشگاه ها با وجود مجهزترین وسایل تشخیص، گاه سال ها طول می کشد تا عوارض یک دارو توسط دانشمندان کشف شود. در گذشته به علت نبود داروهای شیمیایی مردم یک گزینه داشتند و آنهم استفاده از گیاهان دارویی بوده است.
با کشف داروهای شیمیایی و کشش مردم به درمان سریع تر و آسان تر دسترسی به داروهای شیمیایی ساده گردید و در این بین سودهایی که برای شرکت های داروسازی حاصل می شد باعث افزایش تبلیغات و کشش مردم به مصرف اینگونه از داروها افزایش یافت.